Is goud een goede investering?

Door de jaren heen heeft goud bewezen altijd een vaste waarde te blijven behouden. De goudprijs stijgt gestaag de laatste jaren met een waarde die min of meer gelijk staat aan de inflatie.

De waarde van goud fluctueert veel minder dan die van bijvoorbeeld valuta. Zeker in financieel onzekere tijden is het daarom een slimme beslissing om in goud te investeren.

Fysiek goud of aandelen goud

In goud investeren kan op twee manieren. Je kan namelijk zelf fysiek goud kopen en deze bewaren om het later voor een hogere waarde weer te verkopen of je kan aandelen goud kopen. Dit laatste kan op twee manieren, zo kan je futures goud kopen op de New York Mercantile Exchange en cfd’s goud. Vooral de handel in cfd’s zijn de laatste jaren enorm populair. Bij beide heb je echter nooit zelf het goud in bezit. Je zou dus kunnen zeggen dat in extreem onzekere financiële tijden dat het misschien beter is om het goud zelf in bezit te hebben.

Zelf goud inkopen

In goud investeren is een goede investering omdat de waarde van goud behoorlijk waardevast is en weinig fluctueert. Sterker nog de waarde neemt gestaag ieder jaar toe. Hierdoor is een investering in goud een investering zonder al te veel risico’s. Een extra voordeel van goud is dat het over de hele wereld wordt geaccepteerd en overal min of meer dezelfde waarde vertegenwoordigd. Wil je dus je geld investeren, maar ben je wat twijfelachtig over de onzekere aandelenbeurs, dan is een investering in goud een goede optie.

Als u nog oud goud heeft liggen, dan is goud inkoop Den Haag of goud verkopen Den Haag ook zeker een goede oplossing. U krijgt direct geld voor uw oude sieraden.

Uiteraard brengt investeren altijd een risico met zich mee. Dit is geen financieel advies, u kunt uw inzet verliezen.