Een nieuwe tablet of een nieuwe telefoon?

tablet of smartphone

Kopen van een nieuwe telefoon is niet een eenvoudige met zo vele opties die beschikbaar zijn op de markt. Het wordt meer verwarrend als je moet kiezen tussen een smartphone en een tablet. Hieronder leest u hoe u een apparaat kunt selecteren welke bij uw digitale behoeftes past.

De omvang is belangrijk

tablet of smartphone

Welke van de 2 kiest u?

Het verschil in de grootte van het scherm van de smartphone en de tablet is het eerste opvallende en belangrijke verschil. Een smartphone wordt verondersteld kleiner en compacter te worden terwijl een tablet is een veel grotere optie met een groter scherm. De grootte verschil is echter dat sommige telefoons met een vergelijkbare grote hebben als de huidige generatie tablets.

Spelletjes spelen

Als u wilt spelletjes wilt spelen, naar de nieuwste films kijken of interessante boeken lezen (e-books), dan de tablet absoluut een goede keuze. Met een onbeperkt sim only internet abonnement kunt u natuurlijk ook online spelletje spelen. Geen tijd om u zorgen te maken om het verbruik van de data.

Het grotere scherm en betere videokwaliteit zal ervoor zorgen dat u een comfortabele ervaring tijdens het uitvoeren van al deze activiteiten op de tablet heeft. Hoewel al deze zaken ook kunnen worden gedaan op een smartphone is het kleinere scherm niet erg handig voor deze zaken.

SMS

Sms’en en messaging is een erg eenvoudig op een smartphone met zijn handzame ontwerp. Dus, als u een Whatsapp of Facebook verslaafde bent en u stuurt een heleboel e-mails of updates gedurende de dag, dan is een smartphone zeker een betere keuze. Een grotere tablet is vaak weer minder handig om mee te typen, natuurlijk kan het wel gedaan worden als u bijvoorbeeld grotere handen heeft.

Foto’s maken

Foto’s op uw smartphone maken is een fluitje van een cent en je krijgt vaak hoge kwaliteit foto’s. Tablets hebben in sommige gevallen camera’s maar de kwaliteit en de resolutie is niet zo goed als die van een smartphone. Dus zou in de categorie van de fotografie-het kiezen van een smartphone een verstandige keuze zijn.

Presentaties voor onderweg

connectenTablets zijn perfect voor het maken van presentaties en planning uit uw hele zakelijke bijeenkomst op Skype en andere apps. Het grotere toetsenbord helpt bij het beter te typen en het nemen van nota’s bijvoorbeeld tijdens een vergadering. Smartphones zijn hier weer minder geschikt voor.